Se mine billeder af turen til Irak

I 1980 var jeg i Irak, i Bagdad med lastbil.
En tur der varede en måned.

Jeg fulgtes med en kollega som også kørte for min far, så var vi da to.

Vi skulle følges med en anden chuffør som havde været dernede 2-3 gange tidligere og han skulle vise os vejen og hjælpe os med papirer o.s.v.

Hjemmefra havde vi pakket bilen med alt hvad vi kunne få brug for undervejs, tøj til en måned, vaskegrej.
Alt det mad vi overhovedet kunne have med i køleskabet plus dåsemad og dåsepålæg som jo kunne holde sig.

Reservedele som der nok kunne blive brug for, såsom remme, brændstoffiltre, pærer, motorolie, ja og meget andet.

Så oprandt dagen hvor jeg sagde farvel til kone og børn og drog af  sted, først skulle vi læsse bilen i Svenstrup og derefter i Glostrup, med plovskærer og stykgods.

Derefter gik turen til Gedser hvor vi sejlede over til Østtyskland, som vi kørte igennem, Tjekkoslovakiet, Ungarn, Jugoslavien, her sejlede vi fra byen Split, til Tarus i Syrien, en sejltur på 3 døgn og 8 timer.
Så kørte vi tværs over Syrien, hvor hyrderne gik og vogtede deres geder og får med skarpladte maskinpistoler.
800 km var turen gennem Syrien.

Så kom vi endelig til tolden i Irak, her blev vi undersøgt på både kryds og på tværs, det varede en hel dag, vi skulle udfylde en masse papireer som kun stod på Arabisk, og vender omvendt, man skal begynde fra højre mod venstre på arkene, en ren umulighed for os at forstå, efter flere forsøg lykkedes det, så fik vi endelig lov at køre videre til Bagdad, en tur på 700 km mere, gennem sand ørken.

30 km uden for Bagdad skulle vi fortolde godset, det varede 4 dage, den eneste forplejning der var her var en vandvogn der kom hver formiddag, ellers var det i taxa ind til lufthavnen i Bagdag, hvor man kunne spise og ringe.

Da vi endelig efter 3 dage, blev frigivet i tolden og havde leveret varen i Bagdad, gik turen op til Mosul, hvor vi lossede resten af godset vi havde med.

Efter losning skulle vi hygge os og syntes vi havde fortjent at få en god middag, parkerede min lastbil uden for byen, og vi kørte ind mod byen i Arnos lastbil, fandt en stor plads hvor vi satte lastbilen, og tog en taxa ind til selve byen hvor der var meget små gader, vi fik en lækker middag, og nød et par timer i byen, hvorefter vi ville vende tilbage til lastbilen, vi hyrede en taxa, og kørte af sted.
Pludselig fik vi øje på lastbilen, vi kunne jo ikke tale med taxachufføren, så vi gjorde tegn til ham, at han skulle køre hen til lastbilen, men det vil han ikke,da det var Sadam Husseins palads, men han alarmerede i stedet politiet.
Så var gode råd dyre for de små jyder, ingen af os havde passene med, de lå i lastbilerne, så vi måtte være hurtige og sprang ud af taxaen i farten, og spænede hen til lastbilen, som vi hurtigt fik startet og kom ud af Bagdad, fik fundet den anden lastbil og vi begav os ud af Irak.

Vi kørte tom til Østrig hvor vi læssede, polysteren, som er plastic granulat, det skulle til Holbæk.

Det var skønt at komme til det siviliserede samfund og vi fik hurtigt bugseret bilerne hen til Sussi, som har et spisested på grænsen mellem Østrig og Jugoslavien, hvor der er utrolig god mad, vi fik en snitzel så stor som en tallerken, og nød maden i fulde drag.

Resten af turen gik som fod i hose, og det var dejligt at komme hjem til kone og børn efter en måned i det usiliviserede samfund.
Så kan man se hvor godt vi europæere har det.Klik på bogen og siderne for at bladre i billedbogen:
Din "Flash" afspiller har brug for at blive opgraderet

For at se denne side kan du klikke her for at hente den seneste version af "Flash" fra Adobe. Når installationen er overstået kan du vende tilbage hertil og se siden.

Hvis du ser denne besked selvom du lige har opgraderet Flash så prøv at lukke alle Internet Explorer vinduer ned, start op igen og kom tilbage til denne side.

Du kan også klikke her for at se billedbogen uden at hente Flash, med det kan godt være det ikke ser ud som det skal.