I København med børnebørnene

Kamma og jeg har længe talt om at køre en tur til København, så vil vi køre over Storebæltsbron som Kamma aldrig havde været ovre.

Storebæltsbroen blev åbnet den 01.06.1997, for togtrafikken, Dronning Margrethe kørte med over fra Sjælland mod Fyn.

Det var en begivenhedsrig dag, for os, men det var nu fordi vi blev bedsteforældre til Peter den dag.

Nu 10 år efter skulle det være, Lars og Peter skulle på ferie hos os uge 28, og så besluttede vi at tage Kris og drengene med på turen.

Vi vækkede Lars og Peter tidligt den tirsdag morgen vi skulle af sted, fik lige lidt morgenmad.
Kris kom også og han havde købt rundstykker som vi skulle spise undervejs.

Vi kørte hjemmefra kl 7, jeg kørte det første stykke.
Lars og Peter var meget spændte og ved Hobro kunne Peter ikke holde det ud længere, måtte lige sende en sms til sin far om dangens planer.

Lidt syd for Vejle gjorde vi holdt på en p-plads hvor vi ´drak kaffe, cola og spiste rundstykker.
Lars og Kris var nede i butikken og købe solbriller, så de kunne se for solen, nu hvor det var dem der skulle sidde i front og føre os til Storebælt.

Kort efter nærmede vi os Lillebæltsbroen, drengene var lidt bekymrede, for de led af højdeskræk, forklarede de, men det skulle de ikke tænke over forklarede vi dem for det gør vi også.

Vi nød turen over Fyn, snakkede om Fyens byer, og H.C.Andersen som i sin tid boede i Odense.

Efter en lille Time kom vi til Storebæltsbroen, og gjorde holdt på p- pladsen for lige at strække benene.
Kamma og drengene var alle spændte.
Kris og jeg byttede plads, for Kris ville ikke køre over broen.
Nu rullede vi op på 1 etape som går til Sprogø, hvor 2. etape er forbundet med  1.etape, vi nød alle den fælotte udsigt, og pludselig siger Lrs "Det er da underligt, jeg er slet ikke dårlig af højdeskræk"
Dejligt så kunne vi jo nyde at se både til sjælland og Fyn derude midt på broen, skibene sejlede dernede under os, det var rigtig flot.
Vi var ved at være ovre broen og kom til betalingsstedet, hvor vi betalte 205 kr for turen, derefter kørte vi over Sjælland mod København en tur på ca en time.

Vi snakkede ivrigt og fik os en sodavand, lidt frugt og et par kiks, så var vi i København, sikke et mylder, vi kørte forbi tivoli hvor der var flere hundrede meters ko ved hver indgang, banegården hvor der var sort af mennesker, og rådhuspladsen hvor det myldrede med mennesker.
Vi snakkede om det var godt det ikke var os der boede her i København, tænk at bo oppe på 10. etage og komme hjem fra skole eller børnehave, hvor skal de stakkels børn lege? I en baggård eller på gaden, nej så er vi glade for at bo på landet hvor der er hus ved jorden og legeplads i haven.

Vi kørte ind til Amalienborg Slot, parkerede ved Slots Kirken og gik over på Amalienborg for at se om Dronning Margrethe vil give kaffe, men æv, hun var slet ikke hjemme, var på Marselisborg i denne uge, så vi må komme igen en anden dag.
Vi kikkede os om ved Palæerne hvor de kongelige bor, og så garden som holder vagt.

Derefter var vi nede ved Amaliehaven og springvandet.
Vi var nede ved kajen hvor vi kune se over på den anden side af kanalen, der ligger Operahuset, og kongeskibet Dannebrog ligger forankret i kanalen, Dronning Margrethe kan se ud på det hele fra sit Palæ.

Sundbusserne sejlede i fast rutefart med turister  derude på kanalen.

Vi besluttede os for at køre ud på Langelinie fro at se Den Lille Havfrue.
Det var en køretur på 10 min, jeg læssede familien af og kørte videre og fandt en p-plads.

Lars og Peter fandt hurtigt Havfruen, kravlede ned at stenene og blev fotograferet sammen med damen.

Vi fik handlet med en som solgte ting og sager, Peter fik en lyseblå kasket hvor der stod Den Lille Havfrue på Engelsk, det var rigtig heldigt at Peter var dansk så fik han rabat på 10 kr, det var en rigtig god handel mente Peter.

Vi satte os hen på nogle bænke og fik os en is, der var nogle gråspurge som var meget tæt på os, vi gav dem noget vaffel og de kom tættere og tættere på os så vi næsten kunne røre dem.
Vi fik også købt lidt til Julie, en dims til at ryste sne med havfruen i .

Efter isen gik vi ned til kanalen og læste guiden for seværdigheder, da vi læste om Islandsbrygge, sagde Lars at der vil han gerne ind og se for der blev Summar Sumarum optaget direkte tv hver morgen.

Så satte vi vejviseren til at guide os derind og kort efter var vi på Islands Brygge, hvor Lars, Peter og jeg var inde og se hvad der skete på stedet, Lars havde lånt Kammas kamera og fotograferede flittigt.

Der var en af DR1 biler på stedet og vi kunne se lidt af rekvisitterne de brugte.

Nu kørte vi mod Kastrup og Ørestaden, mens vi så den ene store flyver lande efter den anden, de fløj lavt hen over motorvejen, et flot syn.

Vi kørte gennem den ca 12 km lange tunnel mod Øresundsbroen, Saltholmene lå på begge sider da vi kom ud af tunellen.
Øresundsbroen var høj og flot, vi kørte over og midt på broen stod der pludselig at nu var vi på Sveriges grænse.
Ved broens slutning kom betalingsstederne, vi betalte 245 kr for turen og kørte ind i Sverige, her havde Lars aldrig været, så det var jo sjovt for ham at komme derover en tur, vi dandt en cafeteria hvor vi var inde og spise Korv med Mos.
Derefter kørte vi en tur ind i Malmø hvor vi så os lidt omkring i byen inden vi vendte næsen mod Danmark igen, det var nud ved at være ved den tid hvor vi skulle hjemad kl var 17, så vi kørte over Øresund, gennem tunellen, forbi Kastrup og Ørestaden, gennem København og vieder over Sjælland.
Lars var vist blevet lidt træt af alle indtrykkene, sad i hvert fald lidt mageligt henslængt på sædet.
Der var nu blevt regnvejr, men pyt vi havde heldigvis haft et flot vejr hele dagen.

Da vi kom på Storebæltsbroen blev der da bare skybrud og tordenvejr, vi kørte ind på p-pladsen nede ved Nyborg, der regnede så vi næsten ikke kunne være ude, men strakt benene fik vi da.

Nu kom Kris og Lars til at køre de sidste 250 km hjem, oppe ved Vejle på DTC var vi inde og spise aftensmad, Peter fik han bixemad, Lars fik sin kylling med pommesfritter, og Kris fik sin bøf, så alle fik deres livretter.

Så gik turen hjem, 150 km havde vi tilbage, og der regnede bare hele vejen.

Klokken var 23 da vi kom hjem, der regnede helt vildt, men drengene og Kris skyndte sig ind og få åbnet så jeg kunne få Kamma rundt om huset i kørestolen og ind via rampen, vi var gennemblødte af de få meter.

Drengene så vi ikke da vi kom ind, de var smuttet op på gæsteværelset, og vi hørte ikke en lyd deroppe fra, de var blevet trætte af dagens begivenheder.

Kris hjalp os at få tingene ryddet op og på plads, så smuttede han hjem.

Vi to gamle satte os lidt og slappede af efter en meget begivenhedsrig dag, rig på oplevelser, Kamma var meget glad for turen.


Klik på bogen og siderne for at bladre i billedbogen:
Din "Flash" afspiller har brug for at blive opgraderet

For at se denne side kan du klikke her for at hente den seneste version af "Flash" fra Adobe. Når installationen er overstået kan du vende tilbage hertil og se siden.

Hvis du ser denne besked selvom du lige har opgraderet Flash så prøv at lukke alle Internet Explorer vinduer ned, start op igen og kom tilbage til denne side.

Du kan også klikke her for at se billedbogen uden at hente Flash, med det kan godt være det ikke ser ud som det skal.