Kardemomme By i Kristianssand, Norge

Tirsdag morgen den 24.juli stod vi tidligt op, fik gjort det meste klar inden vi vækkede børnene kl 7.
Vi spise morgenmad, og Benjamin og Emilie kom i tøjet.

Vi kørte fra campingpladsen kl 8, skulle jo mødes med Tina, Ole, Peter, Lars og Julie kl 8.30 lige uden for Fjerritslev på den store P-plads.

Da vi kom til P-pladsen var der 3 spændte børn der vinkede til os fra deres bil, Ole stod uden for bilen og drak en kop kaffe, vi snakkede lidt og pludselig opdagede Ole at deres bil med alle 3 børn kørte, han råbte træk håndbremsen, men det vidste de jo ikke hvordan de skulle gøre det var jo en ny bil som de ikke kendte alt på endnu, så Ole måtte løbe efter bilen og få den bremset, med det resultat at han hældte kaffen ned af bukserne, surt show-

Vi kørte til Hanstholm hvor vi var oppe i indkøbscentret og købe en stak aviser til Kammas bror og svigrinde, som bor i Norge plus noget Loreal Vital til svigerinden, så fik vi parkeret Oles bil deroppe på p-pladsen og kørete i vores ned til havnen hvor tjekkede ind.

Kamma kunne ikke komme op på båden via båddækket, så hun måtte ind gennem terminalen og op ad tunellen til dækket, Tina gik med hende og hjalp med elevator og døre o.s.v.

Vi kom alle om bord og med møje og besvær ind til siddepladserne, Kamma kunne ikke komme ind, på grund af et meget højt dørtrin, så hun måtte hjælpes af stolen og stolen måtte løftes ind og Kamma hjælpes i stolen igen,  så langt så godt, men det var da et værre virvar, da vi var færdige med alt det mas, var alle stole optaget og vi kunne ikke sidde sammen, men fandt dog et par stole hist og pist som vi satte os på, Peter blev rigtig dårlig og måtte sidde ude på dækket, så der skiftes Tina og Ole til at sidde og fryse sammen med Peter.

Efter at have stået i kø meget, meget længe fik vi alle omsider en hotdog og en sodavand.

Vi var i kiosken og handlebåde ungerne og os, der var hverken til at komme frem eller tilbage derinde, men noget fik vi da købt alle sammen.

Efter 2½ time var vi i Kristianssand og kom fra borde, på samme måde som vi kom om bord, Kamma og Tina gennem terminalen og vi andre med bilen, vi mødstes ved terminalindgangen og så gik turen til Søerlandet lige uden for Kristianssand, Kamma havde snakket med sin bror og svigerinde i tlf og de vil være uden for dyrehaven ved hotellet, vi var hurtigt ovre hos dem og fik glade hilst og snakket med dem en halv times tid, de fik aviser o.s.v. Hilst på deres hund Sasha som er meget glad for os, han var helt forvirret over vores bil var helt fuld af mennesker, han vil ellers gerne have været med ude og køre.

Efter en halv time, sagde vi farvel igen og de kørte hjem til Lillesand og jobbede videre og vi gik i samlet trop over i parken som lå på den anden side af gaden.

Hold da op 1.900 kr for at komme ind for os alle 9.

Nej hvor var det stort og flot, det første vi kom ind i var troldeland, med kæmpe trolde og trolde huler troldekløfter.

Derefter kom vi til piratbyen, med piratskib, og borg.

Der var en  mini Color Line der hed "Kristian den lille" og som sejlede fra Kristianssand til Ålborg.

Vi var i Kardemomme by, med røverne og tante Sofie, sporvognen og meget andet.

Vi var i Røverbyen.

Indianer lejre.

Cowboy byer

Der var et område der hed Afrika hvor der var alt muligt eksotisk.

Og der var mange andre byer som vi overhovedet ikke nåede at se.

Der var små teatergrupper rundt om som lavede teaterforestillinger.

Der var karuseller for små og store.

Der var badeland

Der var dyrepark som vi valgte at gå ind og se, det var rigtig flot, dyrene var i vandte omgiveler i kæmpe indhegninger, publikun færdes på en form for hængebroer og asfaltstier.

Vi så Oddere, Elge, Sølvræve som var utroligt søde, Bjerggeder, Moskusokser, forskellige hjorte, lamaer, flamingoer.

Der var terarie med krybdyr, der var bjørne, Ulve, Jærv, Tigre, Aber, og mange mange flere.

Der var et kæmpe lege område hvor der var tovbaner og enorme klatrestativer med rør og tuneller.

Vores eftermiddag gik hurtigt, der var enorme bakker både op og ned, så Kammas kørestol slog fra hele tiden fordi den ikke kunne trække op af de stejle bakker, så Ole, Peter og Benjamin havde fast arbejde med at skubbe op af bakkerne og hjælpe hende ned af bakkerne igen det var lidt af et mareridt og ikke særligt handicapvenligt, det eneste var da den flotte udsigt ud over pladserne oppe fra toppen af de højder de kom op på, og alle dyrene vi så.

Tina, Lars, Julie og Emilie og jeg gik på de stier vi syntes var nogenlunde jævne, da jeg døjede med at holde ud til at gå de lange strækninger og op og ned, så vi holdt lange pauser  ind imellem, hvor børnene legede på legepladsen og var inde og se området Afrika.

Ved 18 tiden gik vi ud og Tina og Ole hentede bilen ovre ved hotellet og kom over til Søerlandet efter alle os, hvorpå vi kørete ned til Færgelejet, ind på p-pladsen, hvor vi spiste vores medbragte mad, Tinas madpakker som var rigtig lækker, det var en himmerrigsmundfuld efter en hård eftermiddag.

Kl 19.15 var det tid at sætte Kamma og Ole af ved terminalen og for vi andre at komme ind i køen til færgen.

Kamma og Ole stod først i køen og kom først ud til tunellen og var hurtigt ovre på færgen, vi var allerede om bord og ventede på dem.

Vi havde fået stole og et bord at sidde ved.

Så sagde kaptajnen i højtaleren at der ikke kunne blive afgang foreløbig for der var gået en køleslange i skruen og de havde dykkere nede og reparere, så vi måtte have tålmodighed.

Efter ca 3 kvarters forsinkelse var det ordnet og der blev meldt afgang.

Vi havde jakker og tæpper med til Kamma som vil blive på dækket på overfarten, hun orkede ikke al den bumpen og bøvlen for at komme ind, så vi skiftes til at sidde ude hos hende på overfarten som var rigtig flot og vejret var godt.

Skibet sejlede enormt stærkt og indhentede snart tiden, vi kom i land kun 10 min forsinkede.

Efter opsamling af Ole og Kamma ved terminalen gik turen op til centert efter Ole og Tinas bil, omlæsning, trætte børn båses i bilerne og nu gik turen for vores vedkommende til Svinkløv.

Vi var hjemme ved campingvognenkl 23.30 og hurtigt smed  Emilie tøjet og gik i seng, uden komentarer.

Benjamin, Kamma og jeg fik lige en natmad inden vi også gik til køjs, efter en begivenhedsrig dag.Klik på bogen og siderne for at bladre i billedbogen:
Din "Flash" afspiller har brug for at blive opgraderet

For at se denne side kan du klikke her for at hente den seneste version af "Flash" fra Adobe. Når installationen er overstået kan du vende tilbage hertil og se siden.

Hvis du ser denne besked selvom du lige har opgraderet Flash så prøv at lukke alle Internet Explorer vinduer ned, start op igen og kom tilbage til denne side.

Du kan også klikke her for at se billedbogen uden at hente Flash, med det kan godt være det ikke ser ud som det skal.