Et glimt af Sachenborg slot i Møgeltønder

Sachenborg Slot i Møgeltønder

Fotoet er taget gennem gitterporten som ligger ud til gaden med brosten

Broen over voldgraven omkring og ved slottet

Kort over slotsarealet

Sachenborg Kro

Det tætteste vi kunne komme på Gråsten slot

Gråsten slot 2007

Gråsten slot

En dag i juli  bestemte vi os til at køre en tur til Sønderjylland.

Vi vil ned til Sachenborg  i Møgeltønder, her havde Kris aldrig været så han tog med på turen.

Vi kørte tidligt og nød turen derned.

Da vi kørte ind i Møgeltønder var der rigtig hygge med masser af boder, hvor folk kunne købe kniplede duge og kraver  ja og meget andet.

Der var antikviteter, dekorationer og meget andet.

Kirken i Møgeltønder er utroligt flot med mange malerier og udsmykninger af bibelske episoder, både i loftet og kuplerne, væggene, ja overalt er der malet de flotteste malerier af de tre vise mænd, Jesus fødsel, Jesus korsfæstelse og genopstandelse, de 12 apostle, man kan blive at finde nye episoder.

Fra kirken er der ikke langt til slotsgade.

Man kører op af den brostens belagte gade hvor de små gamle gamle huse er restaurerede i den stil de var bygget i for mange hundrede år siden.

Sidst på gaden ligger Sachenborg slotskro som Alexandra har indrettet i den tid, hvor hun var Prinsesse og boede på slottet, over for slotskroen ligger en stor p-plads med en grill, så her parkerede vi og gik ud og så på alt det hyggelige i byen, men det vigtigste var dog slottet, som Kris og Kamma gik ned og beskuede mens jeg så på fasiliteterne ved grill hytten.

Slottet er enormt flot og velholdt, der er voldgrav omkring, hvor ænderne snadrer lystigt. Der er meget frodigt omkring slottet, store flotte buske og blomster alle steder. 
Der ligger en stor slotshave på modsat side af  den brostensbelagte vej, haven er åben for turister.

Vi spiste vores frokost på grillen som havde mange forskellige retter vi kunne indtage, der var toiletter også for handicappede, så der var rigtig gode forhold for alle.

Da vi havde set det meste af slotsgaden og byen kørte vi videre til Grænsen i Sæd hvor vi var ovre og handle lidt ind.

Derefter gik turen til Gråsten, hvor vi ville se Dronningens sommerresidens.
Der var vagt på, garden marcherede frem og tilbage og holdt øje med at vi ikke kom for tæt på, så vi kunne ikke komme helt hen og se området, men fik dog nogle billeder af slottet, som ligger utroligt smukt ved søen og skoven, der er en stor p-plads med udsigt til slottets bagside hvor der er tarasse og trappe op til dobbelt døren, hvor de kongelige altid bliver fotograferet til bladene.

Efter alle indtrykkene kørte vi hjemad og gjorde holdt i Vejle ved DTC hvor vi fik Winerschnitzel til aften.
Mætte af maden og oplevelserne kørte vi hjem efter en dejlig dag med solskin.